Efficiënt beleggen? 4 manieren om je geld slim te investeren..

Iedereen heeft natuurlijk geld op de bank staan. Ontzettend goed, want je hebt ten alle tijden een spaarpotje nodig voor onvoorzienbare uitgaven. Maar als je voldoende spaargeld hebt staan dan kan je er ook voor kiezen om geld efficiënt te beleggen.

Vroeger kreeg je natuurlijk de nodige rente op je spaargeld. Je kon makkelijk 4% rendement maken op het spaargeld wat je bij de bank had staan. Tegenwoordig ontvang je nauwelijks rente of moet je zelfs betalen op de bank te zetten. Tijd dus om te kijken hoe jij spaargeld kan laten renderen met een risico wat bij jou past.

Kortom ga jij sparen of beleggen? lees dan absoluut verder..

Inhoudsopgave

Goud of zilver

Goud of zilver zijn edelmetalen en zijn vaak in economisch minder tijden een goede belegging. Als onze betaalmiddelen namelijk minder waard worden dan blijven de edelmetalen waardevast. Hierdoor wordt jouw vermogen niet minder waard, maar zal de waarde vasthouden of zelfs groeien.

Investeren in zilver of goud

Goud is al honderden jaren een vaste belegging, maar zilver is echt pas de afgelopen jaren wat meer aangetrokken. Zilver wordt voornamelijk gebruikt in elektronische apparaten en er komt staat meer een schaarste aan zilver. Het kan dus verstandig zijn om hiernaar te kijken.

Edelmetalen zijn vaak een veilige beleggingen en worden vooral gebruikt om het vermogen te waarborgen. De tientallen procenten rendement zijn dan vaak ook niet mogelijk.

efficiënt beleggen in aandelen

Begin met aandelen

Aandelen zijn bij veel mensen bekend, maar wat is nou echt een aandeel? Met een aandeel koop je eigenlijk een klein stukje van eht bedrijf. Je bent dus eigenlijk een beetje mede-eigenaar van het bedrijf waar jij in belegt. Het grote voordeel hiervan is dat je profiteert van eventuele winsten (dividend) en de groei van het bedrijf.

Je kan dus op twee manieren rendement maken bij een aandeel. Belangrijk is hierbij om te bedenken wat voor type bedrijven je wilt kopen. Dividend bedrijven groeien vaak wat minder hard, maar ontvang je een deel van de winst wat je redenen bepaalt. Groeiaandelen zijn aandelen waar het rendement vooral zit in de groei van het bedrijf. Hierdoor neemt de waarde toe en dat zie je terug in de koers van het bedrijf

Efficiënt investeren in ETF's

ETF’s

Wil je met minder risico efficiënt beleggen dan zijn ETF’s een prima middel. ETF’s zijn eigenlijk een mandje met aandelen waardoor je direct goed gespreid kan beleggen. Bij een aandeel beleg je in één bedrijf, maar met een ETF beleg je direct in meerdere bedrijven.

Het rendement van ETF’s ligt ook aan het type ETF dat je koopt. Bij sommige ETF’s ontvang je dividend, maar de meeste ETF’s maken vooral rendement door de groei van de koers. Je ziet vaak dat ETF’s minder hoge rendement halen als aandelen, maar ook minder grote verliezen. Dit komt omdat de bedrijven elkaars resultaten dempen.

Beleggen in een ETF is absoluut een goede start om te beginnen met beleggen. Hierdoor kan je kennismaken met het zelf beleggen. Wil je later alsnog eigen aandelen kopen dan kan je dat altijd nog doen!
beleggen in cryptomunten

Crypto

Crypto is natuurlijk het ultieme beleggen. Het is een markt waar nog gigantisch rendementen behaald worden en de verhalen van miljonairs hoor je overal. Maar de verliezen in de cryptomarkt zijn ook gigantisch. Zo is Bitcoin de afgelopen 2 weken ruim 30% naar beneden gegaan. Heb jij dus €1.000 belegd in Bitcoin dan heb je nu nog slechts €700!

Kijk overigens niet raar op als morgen de koers weer 10% hogers staat. In de cyrptomarkt krijg je namelijk te maken met gigantische koersschommelingen. Je moet hier als belegger dan ook tegen kunnen, want ga je in paniek handelen dan is de kans groot dat je gigantische verliezen gaat maken.

Bitcoin is natuurlijk het bekendste crypto, maar er zijn er nog veel meer. Onthoud wel dat 99% van de markt vol met troep staat en slechts enkele cryptomunten misschien een rol kunnen gaan spelen. Na Bitcoin zijn bijvoorbeeld Ethereum, Binance coin en Cardano ook bekende cryptomunten.

Op dit moment is de cryptomarkt van een all time high naar langzaam naar beneden gegaan. Nog steeds staat de markt verschrikkelijk hoog en de risico’s dus ook erg groot! Nog geen twee jaar geleden stond de Bitcoin bijvoorbeeld op €3.000 terwijl deze nu op €30.000 staat!

Lees hier ook de blogpost over spaargeld beleggen in crypto of niet?https://www.youtube.com/watch?v=rbPVTqd468c

Plaats een reactie