Spaargeld beleggen in zilver hoe en waar doe je dat?

In tijden van hoge inflatie is beleggen in zilver steeds interessanter. Zeker wat je spaargeld betreft. Het is immers nooit verkeerd om een zakcentje achter de hand te hebben. Maar waar ga je in beleggen? De afgelopen jaren zijn er toch meer mogelijkheden bijgekomen.

Spaargeld beleggen in zilver is een manier om je geïnvesteerde geld effectief te verdubbelen. Bovendien hoeft het geen hogere wiskunde te zijn én wordt het al heel wat jaren gedaan. Wil je meer weten over spaargeld beleggen in zilver? En wat hier de voordelen van zijn? In dit korte artikel geven we je zoveel mogelijk informatie hierover.

Waarom spaargeld beleggen in zilver?

Wanneer we spreken over spaargeld beleggen, dan wordt er veelal gesproken over investeren in goud. Veel mensen zijn van mening dat dit – onder aan de streep – aanzienlijk meer oplevert. Waarom zou je er dan voor kiezen om te beleggen in zilver? Hier zijn uiteenlopende redenen voor.

  • Beginners-proof: De inkoop van goud kan een drempel zijn om te starten met je belegging. Zilver kopen brengt deze juist omlaag: de aanschafprijs ligt namelijk lager.
  • Gunstige toekomst: Veel beleggers zijn van mening dat de zilverprijs boven de goudprijs uitstijgt in de toekomst. Wanneer je deze verwachtingen bekijkt, kan het veel gunstiger uitpakken om in zilver te beleggen. De kans is aannemelijk dat je hier op de lange termijn meer winst op maakt. Zeker omdat de vraag naar zilver altijd blijft.
  • Minder schommelingen: De goudprijs is al jaren aan het schommelen en vrij instabiel te noemen. Economische problematiek heeft hier invloed op. Zilver kent deze schommelingen echter niet. Dit betekent dat de investering minder risico’s oplevert – en dan is vooral voor beginners prettig.
waar zilver kopen om in te beleggen
zilveren munten uit Amerika

Waar kan ik zilver inkopen?

Als je je spaargeld wil beleggen in zilver, dan heb je vanzelfsprekend middelen nodig hiervoor. Waar kan je je zilver veilig inkopen?

  • Bij een verkoper op locatie: Het aanbod aan verkopers van zilver is de laatste jaren minder geworden. Dat betekent echter niet dat ze er niet meer zijn. Zo kun je nog terecht bij speciale wisselkantoren en zelfs bij juweliers – afhankelijk van de eigenaar en werkwijze.
  • Op het internet: Omdat het aanbod aan verkopers van zilver daalt, bezoeken de meeste beleggers het internet. Waarom? Omdat het aanbod aanzienlijk breder is. Bovendien ben je niet van afhankelijk van de locatie en kun je het thuis laten bezorgen.

Heb je een collectie zilveren sieraden of bestek in huis? Ook deze producten zijn geschikt om te verkopen. Zilver inkopen is daarmee niet altijd noodzakelijk.

zilver verkopen

Waar kan ik zilver verkopen?

Om je investering te vergroten, is je zilver verkopen uiteindelijk de bedoeling. Heb je geen ervaring of kennis? Juist dan is het zaak om te weten waar je terecht kunt.


Zilver verkopen kan opnieuw bij een juwelier, een wisselkantoor of via online webshops. In alle gevallen is het van belang dat je een betrouwbare inkoper aan de haak slaat. Contact opnemen is een belangrijke troef hierbij. De inkoper dient vooraf al helder te zijn over de aangeboden prijzen en over de werkwijze. Hierbij kan het eveneens helpend te zijn om met verschillende partijen contact op te nemen.

Let op: Stuur je zilver nooit zomaar op en laat het ook niet achter. Jij bent immers de eigenaar.

Conclusie

Wil je je spaargeld beleggen? En zoek je naar een ‘veilige’ beleggingsvorm? Je spaargeld beleggen in zilver is een prima keuze. Zeker omdat de aanschafprijs laag ligt. Daarbij heb je misschien zilveren producten in huis die hier geschikt voor zijn.

Voor zowel zilver inkopen als verkopen, kun je op verschillende punten terecht. Het is belangrijk om een betrouwbare partij te zoeken, om zo de hoogste prijs te krijgen voor je zilver.