Spaargeld laten beleggen

Heb je spaargeld en wil je er iets mee doen in plaats van dat het maar op de bank staat? Je kunt je spaargeld laten beleggen zodat je er én iets mee doet, maar hier ook nog eens voordeel uit kunt halen. Wanneer je jouw spaargeld gaat laten beleggen brengt dit een aantal voordelen met zich mee. Beleggen betekent in de eerste plaats al dat je jouw vermogen op de langere termijn kunt vergroten. Daarnaast kun je dit ook nog eens uit handen geven. Er zijn genoeg vermogensbeheerders en verzekeraars die jouw spaargeld willen beleggen. Het is aan jou om te bepalen waar jij in wilt beleggen en hoe je dit voor je ziet.

Wat is laten beleggen?

Laten beleggen, wat houdt dit precies in? Eigenlijk betekent dit dat je gaat beleggen maar dat je de beleggingen niet zelf beheert. Laten beleggen wordt ook wel beheerd beleggen genoemd. Het beleggen zelf laat je hierbij over aan een vermogensbeheerder die alles voor jou in goede banen leidt. Je spaargeld laten beleggen werkt net iets anders dan wanneer je zelf gaat beleggen. In dit geval regel je alles zelf: de beleggingsvorm, het geld dat je belegt en de acties die je onderneemt.

Bij laten beleggen bepaal je zelf waar je in gaat beleggen maar krijg je ook het nodige advies. Je laat het beleggen zelf (het maken van transacties etc) over aan experts op het gebied van beleggen: zij weten dus goed wat je wel en niet moet doen. Wanneer je zelf gaat beleggen kun je je snel laten leiden door emoties; als je dit door experts laat doen ben je verzekerd van een goede aanpak.

Online beheer en individueel vermogensbeheer

Wanneer je je spaargeld wilt laten beleggen heb je twee mogelijkheden: online beheer en individueel vermogensbeheer. Online beheer betekent dat jouw geld collectief wordt belegd. Jij bepaalt waar je het geld wilt inleggen. Dit kan een mixfonds (combinatie van diverse beleggingen, zoals aandelen en obligaties) zijn van een verzekeraar. Je bepaalt zelf in welk mixfonds je wilt beleggen en dus welk risico je bereid bent te nemen. De verzekeraar beheert de beleggingen en daar hoef jij dus niets mee te doen.

Individueel vermogensbeheer is wanneer je jouw vermogen laat beheren door een vermogensbeheerder. Je krijgt hierbij persoonlijke begeleiding en je bepaalt zelf waar de beheerder in belegd. De beheerder is verantwoordelijk voor de beleggingen en gaat voor jou aan de slag en voert transacties uit. Individueel vermogensbeheer is mogelijk vanaf €100.000.

De voordelen van laten beleggen

Laten beleggen heeft een aantal prettige voordelen voor jou als belegger. In de eerste plaats is dit een ideale manier om te beleggen wanneer je zelf geen tijd hebt om de beurzen in de gaten te houden. Wanneer je er serieus over nadenkt om te gaan beleggen moet je hier niet alleen geld, maar ook tijd insteken. Wanneer je dit niet hebt is laten beleggen een goede oplossing.Andere voordelen zijn:

  • Met beheerd beleggen kun je alle beslissingen uit handen geven en door experts laten nemen. Experts hebben jarenlange ervaring met beleggen en weten precies hoe ze dit aan moeten pakken. Zo zullen ze jouw inleg verspreiden over meerdere beleggingscategorieen en producten waardoor je minder risico loopt.
  • Wanneer je wilt gaan beleggen heb je hier kennis voor nodig. Kennis van beleggen zelf, maar ook van hoe de beurs werkt en waar je het beste in kunt beleggen. Wil jij graag iets met je spaargeld doen, bijvoorbeeld beleggen, maar heb je geen kennis of maar weinig ervaring? Laten beleggen zorgt ervoor dat je met advies goede beslissingen neemt en dus alsnog voordeel en winst kunt halen uit je beleggingen.

Heeft laten beleggen ook nadelen?

Laten beleggen kan ook mindere kanten met zich mee brengen. Vooral wanneer je als belegger zelf het heft in handen wilt houden kan een online beheer of individueel vermogensbeheer als onprettig ervaren worden. Daarnaast kan het goed voorkomen dat jij zelf verstand hebt van beleggen en alles wat hierbij komt kijken. In dit geval is het ook niet altijd nodig om de hulp van anderen in te schakelen. Tot slot betaal je ook extra kosten wanneer je kiest voor beheerd beleggen. Zo betaal je voor het advies dat je krijgt, maar ook de beheerkosten voor de beheerder die jouw beleggingen in de gaten houdt.

Je opties met beheerd beleggen

Beheerd beleggen, waar kun je dit laten doen? Er zijn genoeg online vermogensbeheerders maar ook banken waar je terecht kunt voor het beleggen van je geld. Verzekeraars, banken en speciale vermogensbeheerders: dit zijn stuk voor stuk partijen waar je advies en expertise kunt inschakelen over beleggen. Aan de kant van de tarieven en mogelijkheden kun jij bepalen wat voor jou een goede optie is. Deze verschillende aanbieders vergelijk je gemakkelijk en snel online zodat je precies weet wat jij het beste kunt kiezen. Ontdek waar jij je spaargeld kunt laten beleggen en laat het beleggen over aan de echte experts.

Waarom je spaargeld laten beleggen?

Je geld beleggen heeft een aantal grote voordelen. Je investeert jouw geld in een aandeel of ander (financieel) product. Voor het risico wat je hiermee neemt word je op de langere termijn beloond. Het rendement op beleggingen is hoger dan op je spaarrekening wanneer je kiest voor lange termijn beleggen. Wanneer je kiest voor beheerd beleggen wordt je beleggingsportefeuille aangepast op je profiel. Experts sturen bij wanneer zich kansen voordoen. Op deze manier weet je zeker dat je geld in goede handen is en daarnaast loop je geen enkel onnodig risico. Als beginnende belegger is het enorm aantrekkelijk om te kiezen voor beheerd beleggen. Het brengt kosten met zich mee, maar die kunnen zich door de jaren heen uitbetalen in een mooi rendement.

Profiteer van een professionele strategie die is uitgedacht door experts op het gebied van beleggen. Wil je onnodig een te hoog risico nemen met beleggen? Een vermogensbeheerder zal je altijd professioneel advies geven om je zo goed mogelijk te helpen. Ontdek al je mogelijkheden!