Zilver kopen, hoe en waar kun je dat doen?

Heb je de wens om te beleggen? Maar krijg je de rillingen van digitale beleggingsvormen? Ook dan zijn er genoeg mogelijkheden. Zo kun je bewust kiezen voor zilver kopen.

Veel mensen hebben echter de opvatting dat zilver vrijwel niets oplevert. Goud is immers veel meer waard, toch? Daar gaan we in dit artikel achter komen. We proberen zoveel mogelijk vragen te beantwoorden. Als je geen belangrijke informatie wil missen, dan raden we je aan om vooral verder te lezen.

Waarom zilver kopen?

Waarom is zilver kopen interessant?

Zilver heb je in verschillende vormen. Vandaag de dag wordt het vooral gedragen in de vorm van sieraden en accessoires. Eeuwen geleden werd zilver echter gebruikt als betalingsmiddel – net als goud. In tegenstelling tot goud, heeft zilver een langer bestaansrecht als betalingsmiddel.

Wanneer we kijken naar fysieke beleggingsvormen, dan wordt goud vrijwel direct genoemd. Hierop wordt de goudprijs gehanteerd en dit kan de komende jaren qua waarde enorm groeien. Waarom zou je zilver kopen überhaupt overwegen? Hier zijn verschillende redenen voor:

  • Stijgende prijzen de komende jaren: Op dit moment zijn de verwachtingen dat er een groot tekort aan zilver komt. Het materiaal wordt immers veel gebruikt. Door deze toekomstige tekorten kan de zilverprijs stijgen, zo wordt zilver inkoop steeds interessanter.
  • De aankoopprijs is zeer interessant: Zilver inkopen kost onder aan de streep minder dan wanneer je goud inkoopt. Als je goud koopt, dan betaal je meer voor minder middelen. Vergelijk het met een kettinkje kopen bij de juwelier: voor een zilveren ketting betaal je altijd minder.

De bovenstaande punten geven duidelijk weer waarom het interessant is om zilver te kopen. Als je interesse is gewekt, dan is het zaak om op zoek te gaan naar een betrouwbare verkoper.

zilveren connector
Zilveren connector, zilver wordt veel gebruikt in printplaten en connectoren.

Waar kan ik zilver kopen?

Wanneer we het hebben over zilver kopen, dan wordt dit veelal gekocht in de vorm van zilveren staven of munten. Eeuwen terug kon je dit – bij wijze van spreken – op iedere hoek van de straat krijgen. Tegenwoordig moet je beter zoeken, maar helemaal onmogelijk is het dus niet. Waar kun je zilver kopen?

De fysieke mogelijkheden van zilver kopen zijn vrij schaars. Toch zijn er nog steeds shops en aanbieders die zelfs over verschillende verkooppunten beschikken in Nederland – deze zijn allemaal online te vinden. Via een fysiek winkelbezoek kom je meer te weten over de mogelijkheden.

Waar kun je zilver kopen?

Toch kiezen veel investeerders ervoor om het zilver online aan te schaffen. Dit is immers makkelijk en snel. Bovendien hebben deze webshops een breed assortiment en verschillende mogelijkheden voor aankopen.

Let op: Maak nooit zomaar geld over naar een webshop of aanbieder. Check vooraf altijd even de reviews op trustpilot of een ander reviewplatform.

Koop ik zilver voor de korte termijn?

Als je een snelle beleggingsvorm zoekt, dan heb je met zilver kopen niet de juiste troef in handen. Een stijgende zilverprijs in tenslotte nog niet aan de orde. Hoewel veel expert voorspellen dat dit staat te gebeuren in de toekomst, levert het voorlopig nog nauwelijks iets op.

Dat wil natuurlijk niet zeggen dat het een onverstandige investering is. Met voldoende kennis en geduld, ben je in staat om een slimme investering te doen. Het vergt simpelweg meer tijd. Bovendien moet je bereid zijn om risico’s te nemen. Er bestaan veel onzekerheden rondom de zilverprijs.

Je kunt natuurlijk ook voor goud inkoop kiezen, op onze pagina over goud kopen lees je meer hoe je dit doet en of het verstandig is.

Zilver investering voor de lange termijn

Conclusie

Er zijn verschillende beleggingsvormen waar je voor kunt kiezen. Hoewel goud een veel gekozen manier is, mag ook zilver niet vergeten worden. Als je zilver gaat kopen, dan zijn er verschillende mogelijkheden.

Zo is het online-aanbod zeer breed. Hier heb je genoeg keuze. Daarbij zijn er eveneens fysieke verkooppunten te vinden in Nederland. Hier kun je het zilver kopen, maar ook verkopen. Let er op dat je voor een betrouwbaar verkooppunt kiest. Doe hier van tevoren onderzoek naar.

Plaats een reactie