Cardano kan nieuwe ethereum rivaal worden

Nu de koers van de cryptocurrency de laatste tijd flink gestegen is, is Cardano de nummer drie op de lijst van grootste cryptovaluta na Bitcoin en Ethereum. ADA, de munt van Cardano, is flink in waarde gestegen. Sinds februari is de groei zo’n 290%, en het afgelopen jaar maar liefst 2500%. Nu het merk zich goed heeft weten te positioneren tussen de andere koplopers, brengen ontwikkelaars begin maart een grote update uit. Deze update gaat ervoor zorgen dat Cardano een multi-asset netwerk wordt dat zich kan meten met concurrent Ethereum.

Nieuwe update komt met stablecoins, NFT en DeFi

Door de update, die rond 1 maart al uit moet komen, gaat naar alle waarschijnlijkheid voor een nog grotere populariteit rondom Cardano zorgen. Gebruikers kunnen voortaan stablecoins aan hun traditionele valuta koppelen, net als niet-vervangbare tokens (zogeheten NFT’s) maken. Deze NFT-methode is enorm in opmars, omdat het zorgt voor een nieuwe manier van eigendom of authenticiteit bewijzen.

cardano

Afgekeken van Ethereum wil Cardano ook profiteren van DeFi, oftewel decentralised financing. Dit houdt kort in dat er een financieel ecosysteem is opgezet, gebaseerd op cryptovaluta. Verschillende bekende projecten van DeFi zijn gebouwd op Ethereum. Als gebruikers van dit project willen bijdragen, zullen ze dus Ethereum moeten aanschaffen. Zo is de koerswaarde van Ethereum hard gestegen. Cardano wil hetzelfde kunstje nu ook uit gaan voeren.

Traditionele fondsen bevelen Cardano al aan

Met al deze verbeteringen zijn cryptocurrencies zoals Cardano bezig om Ethereum langzaamaan af te troeven. De valuta worden niet alleen steeds populairder, maar hebben ook minder problemen dan het grotere Ethereum. Daar zitten gebruikers vast in transacties met ontzettend hoge kosten en zijn de transactietijden immens lang. Cardano groeit hierdoor nu zo hard, dat zelfs meer traditionele beleggers en fondsen het bedrijf vaker noemen en zelfs aanbevelen. Bezitters van ADA kijken dan ook reikhalzend uit naar al deze ontwikkelingen.

Bron: https://www.cryptocurrencylivekoers.nl/

3 gedachten over “Cardano kan nieuwe ethereum rivaal worden”

  1. Informatieve blog, Jurr. Cardano biedt veel potentie en wordt steeds populairder en sinds je deze blog schreef is de koerswaarde bijna verdubbeld. Interessant om deze munt in de gaten te houden en ben benieuwd wat de koers de komende tijd doet.

    Groet,
    Gerard van Beursgenoten

    Beantwoorden

Plaats een reactie