Ripple

Wie aan cryptovaluta en digitale munteenheden denkt, zal toch als eerste aan bitcoin denken. Maar ook Ripple is een nieuwe én momenteel een van de meest toonaangevende cryptovaluta’s op de markt. Bitcoin is ontworpen om te werken binnen een relatief kleine niche, maar deze technologie kan wereldwijd ook toegepast worden. Dit is onder andere het geval bij Ripple. Hier vind je niet alleen meer informatie over Ripple, maar ook over het beleggen in Ripple, je mogelijkheden, het juiste platform en meer. Zo beschik je over de juiste informatie omtrent Ripple en kun je als beginnende belegger zeker zijn van je zaak wanneer je gaat beleggen in Ripple.


Wat is Ripple?

Ripple is, net als Bitcoin een virtuele valuta, oftewel een cryptovaluta. Daarnaast is deze technologie ook een digitaal betalingsnetwerk voor financiële transacties van zowel traditionele valuta als cryptovaluta. Ripple werd in 2012 bedacht en uitgebracht en is door de jaren heen steeds groter geworden. Hoe werkt Ripple? Met behulp van deze technologie kunnen banken elkaar geld sturen zonder tussenkomst. Het doorkruist de wereld direct en komt niet in aanraking met allerlei stappen die het proces normaalgesproken bemoeilijken en verlengen. Ripple werkt op eenvoudige en transparante wijze, waardoor duidelijk wordt hoe echt crypto valuta’s in dagelijkse transacties kunnen zijn. Ook Ripple kan als ruilmiddel en als waardeoverdracht worden gebruikt.

Ripple in het nieuws

Hoewel het meeste nieuws rondom cryptovaluta gaat over Bitcoin, mag je Ripple zeker niet vergeten. Zo zijn er steeds meer banken die gebruik maken van deze technologie. Daarnaast is er veel nieuws te vinden over Ripple en de ontwikkelingen rondom deze cryptovaluta. Zo werd begin 2020 meegedeeld dat Ripple een nieuwe methode heeft ontwikkeld om de privacy rondom transacties nog meer te verbeteren. Dit laat zien dat Ripple bezig is met het verbeteren en uitbreiden van de mogelijkheden. Het kan voor jou als beginnende belegger zeer aantrekkelijk zijn om te beleggen in Ripple. Waarom? Dat lees je hieronder.

Waarom investeren in Ripple?

Waarom Investeren in Ripple?

Er zijn een aantal redenen waarom het beleggen in Ripple zeer aantrekkelijk is en aan te raden, ook wanneer je net begint met beleggen. Wat zijn deze redenen?

  • Toekomstvisie: Ripple heeft een duidelijke toekomstvisie en dat is het aansluiten van zoveel mogelijk banken op de nieuwe software. En so far, so good, dus dit betekent dat de toekomst van Ripple er rooskleurig uitziet.
  • Snelheid en betrouwbaarheid: een ander voordeel van Ripple is de snelheid van de software en de betrouwbaarheid ervan. Het verbeteren en uitbreiden van de mogelijkheden draagt hier zeker aan bij.
  • Populair: Ripple is momenteel al populairder dan Paypal, een van de meest bekende online betaalsystemen. Dit zegt veel over de toekomst van Ripple.
  • Sneller dan Bitcoin: qua veiligheid doet Ripple niet onder voor Bitcoin en als het gaat om snelheid streeft Ripple Bitcoin zelfs voorbij.

De voordelen op een rij

Bovenstaande punten zijn een aantal goede redenen om te beleggen in Ripple. Maar welke voordelen brengt dit concreet mee voor jou als beginnende belegger? In de eerste plaats ben je op deze manier verzekerd van stabiliteit. En stabiliteit is een belangrijk ingrediënt wanneer je gaat beginnen met beleggen. Steeds meer mensen realiseren zich het gemak van de blockchaintechnologie (zoals die ook bij bitcoin gebruikt wordt) en dat maakt Ripple een ware groeidiamant, ook om in te beleggen. Concreet betekent dit voor jou dat je flink wat winst kunt maken wanneer je over een langere periode belegd in Ripple. Natuurlijk komen er altijd risico’s bij kijken maar de kans is groot dat het rendement hoog is.

Zo kun je beleggen in Ripple

Hoe kun je gaan beleggen in Ripple? Dit is erg gemakkelijk en kun je doen via een broker of handelsplatform. Bitvavo is hier een goed voorbeeld van. Dit platform is speciaal ontwikkelt voor het kopen, verkopen en bewaren van cryptovaluta als Ripple en Bitcoin. Online maak je gemakkelijk een account aan en begin je direct met het kopen van Ripple. Je hoeft dus niet op een speciaal moment te wachten om je aan te melden. Vandaag is het moment om te beginnen! Wanneer jij spaargeld hebt waar je niets mee doet, kun je dit voor je laten werken, bijvoorbeeld door te beleggen in Ripple. Daar ga jij op de lange termijn van profiteren!


Ripple kopen bij Bitvavo

Aandachtspunten voor de beginnende belegger

Waar moet je op letten als je voor het eerst gaat beleggen in Ripple? Het is in ieder geval belangrijk om te weten waar je in belegt. Daarnaast is het goed om op te hoogte te zijn van de kansen, maar ook de risico’s van cryptocurrency. Cryptovaluta staat los van banken en dus ben je er ook helemaal zelf verantwoordelijk voor. Beleg daarnaast nooit geld dat je niet kunt missen, net als geleend geld. Het kan voorkomen dat je langere tijd niet bij het geld kunt; voortijdig terughalen kan verliezen met zich meebrengen. Bedenk dus goed wat je kunt missen en leg dit in bij een online platform als Bitvavo.

Zorg dat je voldoende kennis hebt over cryptocurrency

Wees voorbereid op de veranderende koers van cryptomunten. Het is belangrijk om op de hoogte te zijn van het nieuws rondom Ripple, zodat je weet welke actie je moet ondernemen. Ook ben je altijd gebaat bij wat achtergrondinformatie over Ripple, cryptocurrency in het algemeen en beleggen. Zo kom je niet voor verrassingen te staan en weet je wat je moet doen met kansen en risico’s.

Beleggen in ripple bij Bitvavo


Bitvavo: hét platform voor beleggen in Ripple

Ben je op zoek naar een online handelsplatform voor het investeren in Ripple? Ontdek dan Bitvavo, een platform dat zeer geschikt is voor beginnende beleggers zoals jij. Hier kun je snel een account aanmaken, een geldbedrag storten en Ripple kopen. Het voordeel van Bitvavo is dat je de gekochte digitale valuta zowel naar je Bitvavo wallet kunt versturen als een eigen externe wallet. Zo kun je verzekerd zijn van de veiligheid en bescherming van je aankopen. Betaal lage transactiekosten, ontdek de wereld van cryptocurrency en ervaar hoe eenvoudig het beleggen in Ripple kan zijn!