Beleggers wordt aangeraden om gespreid te beleggen. Door gespreid te beleggen verminderen beleggers het risico. Wil je relatief eenvoudig gespreid beleggen? Dan kun je ervoor kiezen om te beleggen in een beleggingsfonds. Wat is een beleggingsfonds? Een door experts beheerde portefeuille met beleggingen. Door die experts wordt altijd belegd in verschillende aandelen. Een beleggingsfonds heeft dus altijd een brede spreiding.
Er zijn verschillende soorten beleggingsfondsen. Niet alle beleggingsfondsen zijn beleggingen in aandelen. Er kan ook belegd zijn in een ander beleggingsproduct.
Kies je voor het beleggen in een beleggingsfonds? Dan is het goed om te weten dat er zowel beursgenoteerde als niet beurgenoteerde fondsen zijn. Beursgenoteerde beleggingsfondsen zijn natuurlijk genoteerd aan een effectenbeurs. Ze hebben dus een beursnotering. Deze fondsen kunnen eenvoudig verhandeld worden via een broker of een bank.
De niet beursgenoteerde fondsen worden verhandeld per eenheid. Ze worden managed funds genoemd. De eenheden van deze fondsen zonder beursnotering over-the-counter (OTC) verhandeld. Er wordt gehandeld op speciale handelsdagen. Op een handelsdag wordt er gehandeld aan het einde van de dag.
Overweeg je om te beleggen in een beleggingsfonds? Beleggen in en beleggingsfonds is niet zonder risico’s. Aangeraden wordt om je te verdiepen in de risico’s van het beleggen in deze fondsen.
Er zijn beleggers die bewust voor kiezen om te beleggen in een beleggingsfonds. Ze hebben er dus voor gekozen om niet zelf hun beleggingen te selecteren. Zo kunnen ze profiteren van de voordelen van beleggingsfondsen.
Helaas heeft het beleggen in een beleggingsfonds niet alleen voordelen. Een belegger moet ook op de hoogte zijn van de nadelen van deze fondsen.
Let op: Beleggen brengt risico’s met zich mee, je kunt je inzet verliezen!