BUX review – Is BUX betrouwbaar?

De spaarcentjes kan je natuurlijk op een spaarrekening zetten, maar dat zal je vrijwel niets opleveren. Als jij graag een leuk rendement wilt verkrijgen over jouw spaargeld, dan is het misschien slimmer om de BUX app te downloaden. De applicatie is gratis beschikbaar in de App Store en de Google Play Store. De BUX Zero app biedt de kans om te investeren in aandelen en obligaties. Pluspunt, dat kan met 0% transactiekosten. Je hoort het goed, investeren zonder ook maar een cent extra te betalen. In deze review vertellen wij meer over de BUX app, zoals de investeringsmogelijkheden, de klantenservice en de voordelen.


Open een BUX account

Inhoudsopgave

BUX is een Nederlandse applicatie

BUX is een Nederlandse onderneming. De beleggingsapp BUX Zero is in het leven geroepen om investeren en beleggen voor iedereen mogelijk te maken. BUX werd in 2013 opgericht en is onderhand een grote naam in Nederland. Je hebt ook vast wel eens een reclame van BUX voorbij zien komen op de televisie. In 2019 werd de applicatie gelanceerd en dat was direct een groot succes. Het feit dat een ieder kan gaan beleggen zonder transactiekosten, dat sprak toch wel veel mensen aan. De Zero Orders zijn dan ook bijzonder te noemen en maken de BUX app uniek.

De BUX app is voornamelijk populair bij jongeren die zichzelf wegwijs willen maken in de beleggingswereld. Het platform is laagdrempelig, dat kan je onder andere merken aan de gemakkelijke termen. Het is een overzichtelijke app en dat spreekt de jongeren aan. Daarnaast kan je ook met lage bedragen investeren. Stel de boodschappen vielen wat goedkoper uit, dan kan je bijvoorbeeld enkele euro’s beleggen via de applicatie. Tevens heeft BUX een AFM licentie, dit betekend dat ze onder toezicht staan van het Autoriteit Financiële Markten. 


BUX AFM

Aanbod van BUX Zero

In 2019 begon de BUX app met een klein aanbod, maar dat is in de loop der jaren wel anders geworden. Je kan tegenwoordig beleggen in Europese aandelen en zelfs Amerikaanse aandelen. De mogelijkheid tot beleggen in ETF’s is eveneens een groot voordeel. Ondertussen zijn ook cryptocurrencies toegevoegd aan het assortiment. Er zijn voldoende mogelijkheden en dat maakt BUX dan ook een complete aanbieder.

Europese aandelen

De aandelen uit Nederland, Duitsland, Frankrijk en enkele andere Europese landen worden aangeboden op de BUX app. Het opvallende is het ruime aanbod, waarin de beleggingsapp zichzelf weet te onderscheiden van de concurrentie. Dankzij de ruime keuze kan de gebruiker ook eenvoudig spreiden en beleggen in de aandelen van de bekendste bedrijven in Europa. Vanzelfsprekend is dat mogelijk zonder transactiekosten te betalen.

BUX tarieven

Amerikaanse aandelen

De BUX Zero app heeft zijn focus ook op de Amerikaanse aandelenmarkt gelegd. Dit zorgt voor een nog ruimer en completer aanbod. Je kan bijvoorbeeld aandelen van Apple, Amazon, Tesla en AirBnB aanschaffen.

ETF’s

ETF’s worden steeds populairder en dat heeft een goede reden. De exchange traded funds bieden de mogelijkheid om in één klap meerdere aandelen en obligaties op te kop te tikken. Je kan daardoor gemakkelijker en succesvoller spreiden. Dit zorgt voor een minder hoog risico en dat is toch wel interessant. Het fijne is dat de ETF’s ook in bepaalde categorieën komen, bijvoorbeeld zorg, financieel of technologie. Stel jij kiest voor de laatstgenoemde categorie, dan zal je bijvoorbeeld beleggen in aandelen van Apple en Adobe.

Orders plaatsen op de BUX app

De belegger kan op de BUX app verschillende soorten orders plaatsen. De bekendste orders zijn de ‘Zero Orders’, deze zijn namelijk commissievrij en financieel het interessantste. Echter biedt het platform ook de mogelijkheid om limietorders en marktorders te plaatsen.

 

Zero Orders

Een Zero Order is vrij van transactiekosten en is dan ook populair bij de investeerders. De orders worden verwerkt tussen 16:00 uur en 17:00 uur. Echter moet de order dan wel voor 16:00 uur bij BUX binnen zijn, anders zal de order pas een dag later worden verwerkt. Let op, de Zero Orders zijn uitsluitend beschikbaar voor de Europese aandelen en ETF’s.

Limietorders

Een limietorder is onwijs handig, want je kan vooraf alvast een aankoop- en verkoopprijs instellen. Hierdoor verlopen de orders automatisch zodra een limiet zal worden bereikt. Deze optie is beschikbaar voor de Europese aandelen en de ETF’s, alleen kost dat wel één euro per limietorder. Een limietorder is wel gratis voor de Amerikaanse aandelen.

FX toeslag

Opgelet, als jij besluit te gaan beleggen in de Amerikaanse aandelen dan moet er rekening worden gehouden met een toeslag. De zogeheten ‘FX Toeslag’ zal om de hoek komen kijken bij iedere transactie. Dat komt omdat de valuta moet worden omgerekend door BUX. Hiervoor zal 0,25% transactiekosten in rekening worden gebracht.

BUX hulp support

Klantenservice BUX app

Een gebruiker van de BUX app kan tegen een probleem aanlopen of een vraag hebben. In dat geval is het slim om eerst de lijst met veelgestelde vragen door te lezen. Het is ook mogelijk om een medewerker van BUX Zero te spreken te krijgen. Je kan zeven dagen per week contact zoeken via de live chat in de applicatie. De chatfunctie is niet beschikbaar via de website. Er kan ook een mailtje worden gestuurd naar support-zero@getbux.com. De mailtjes worden doorgaans dezelfde dag nog verwerkt door de klantenservice.

Storten en Uitbetalen

Een geldbedrag storten kan op de BUX applicatie met Tikkie. Dat is best opmerkelijk, maar wel een snelle manier om een storting te verrichten. De stortingen verschijnen ook meteen op het BUX-account. De tweede optie is een bankoverschrijving, echter duurt dat maximaal twee werkdagen. De uitbetalingen verlopen snel bij BUX. De beleggingsapp staat namelijk bekend om zijn snelheid. De bedragen worden binnen twee werkdagen overgemaakt, maar normaliter gaat het sneller.

 

Watchlist aanmaken op de BUX app

Een belegger kan ook met het grootste gemak een watchlist aanmaken op de BUX app. Dat is vrij handig, want zo kan jij alle interessante aandelen in één lijst zetten. Hierdoor kan je wat overzichtelijker handelen en de koersen goed bestuderen. De watchlist is dan ook een must voor de beginnende en ervaren belegger.


Open een BUX account

Plaats een reactie