5x de beste tips om je spaargeld te investeren

Je spaargeld levert lang niet meer zoveel rendement op als je zelf zou willen. Waar je een paar jaar gelegen nog 3 tot 5 procent rendement op je spaargeld krijgt, is dat tegenwoordig afgebouwd naar vrijwel nul. Zonde, want dat betekent dat je jaarlijks eigenlijk geld verliest. Heel simpel uitgelegd zorgt inflatie ervoor dat jouw geld ieder jaar minder waard wordt en je dus over 10 jaar aanzienlijk minder met dit geld kan kopen als nu. Daarom hier 5 tips om wat anders te gaan doen met je spaargeld.

Inhoudsopgave

Extra aflossen

1 Los af op je hypotheek

Als je geen enkel risico wilt lopen dan is extra aflossen op je hypotheek een absolute aanrader! Zeker als je nog op een rentepercentage van bijvoorbeeld 5 procent of hoger is dan is dit een gouden tip. Los gewoon extra af op je hypotheek en je zal zien dat je per direct minder gaat betalen. Herinvesteer je dit verschil dan zorg je dat het steeds sneller afneemt en deze manier van investeren heet ook wel het sneeuwbaleffect.

2 Beleg in aandelen

Aandelen zijn zeker tegenwoordig een goede optie. Heel veel aandeelprijzen liggen op dit moment wat lager als gewoonlijk op de Tech aandelen na. Je kan dus in bedrijven als Shell, ABN, Aegon of Heineken geld investeren zonder hier gigantische risico’s in te lopen. Hier natuurlijk wel de kanttekening bij dat het hier gaat om de lange termijn en dat je geld investeert in aandelen waar je wat vanaf weet. Koop dus niet aandelen omdat het een bekend bedrijf is. Lees je in het bedrijf en kijk of jij gelooft in de groei de aankomende jaren. Lees hier hoe je spaargeld kan beleggen

Wil je nog meer zekerheid dan kan je wellicht beter investeren in een ETF. Dit is eigenlijk een investering in heel veel aandelen tegelijk. Je koopt met een ETF dus in één keer een mandje met aandelen hierdoor is je risico nog beter verspreidt.

Beleggen in goud

3 Goud

Een andere goede investering is Goud. Het grootste voordeel van goud is dat het veel stabieler is als bijvoorbeeld de euro of dollar. Het is waardevast en dat betekend dat je met een economische crisis direct goed zit. Over de lange termijn groeit goed gestaag door in zijn waarde en is er dus geen enkele reden te bedenken om je zorgen te maken.

Verduurzamen levert geld op

4 Verduurzamen

We ontkomen natuurlijk niet aan een duurzamer leven. Maar wist je dat dit ook behoorlijk wat geld kan besparen? Zonnepanelen zijn bijvoorbeeld in fantastische investering. Over het algemeen geldt hier dat het 6 a 7 jaar duurt voor je jouw investering terug hebt verdiend. Hierna heb je nog ruim 18 jaar dat de zonnepanelen pure winst zijn! Je kan dus stellen dat je 3 keer je investering terug kan verdienen als je in zonnepanelen investeert. Overigens geldt dit ook met het beter isoleren van je huis of bijvoorbeeld een warmtepomp aanschaffen.

5 Investeer in besparing op vaste lasten

Soms is er een beetje geld nodig om direct te besparen op je vaste lasten. Denk bijvoorbeeld aan een goede thermostaat waardoor je beter je warmte kan regelen in huis. Zo kan je hem bijvoorbeeld op afstand uit en aanzetten waardoor je minder zal stoken of direct hele programma’s instellen. Een andere goede tip is om bijvoorbeeld een andere auto te kopen die aanzienlijk zuiniger rijdt. Hierdoor geef je nu veel geld uit, maar kan je misschien maandelijks wel 50 a 100 euro besparen. Kortom ga ten raden waar je geld in kan stoppen om direct geld te besparen.

https://www.youtube.com/watch?v=-eUOGW4ClPA

Plaats een reactie