Coronacrisis & beleggen; wat zijn de kansen?

2020 is voor veel mensen een verschrikkelijk jaar. De gehele samenleving & de gehele economie staan stil. Dit is allemaal te wijten aan het coronavirus. Dit virus heeft simpelweg de gehele wereld in zijn greep en lijkt een behoorlijke lange adem te hebben. Wat betekent dit voor de financiële wereld? De beurzen zijn in de eerste maanden van 2020 flink onderuit gegaan, maar hadden aan het begin van het tweede kwartaal reeds het één en ander goed gemaakt.

Wat kunnen we voor de rest van 2020 verwachten? Wat kunnen we voor de komende jaren verwachten? Is het aan te raden om door te gaan met beleggen? Is het aan te raden om met beleggen te starten? En biedt het coronavirus ook nog kansen voor de beleggers? In dit artikel richten wij onze pijlen met name op de laatst gestelde vraag. Op de overige vragen hebben wij simpelweg geen passend antwoord, aangezien ook wij niet in de toekomst kunnen kijken. Het staat echter wel vast dat op basis van gezond boeren verstand en financiële analyses gesteld kan worden dat corona de nodige mogelijkheden met zich mee brengt.

Inhoudsopgave

In dit artikel willen we jou graag wijzen op de kansen die corona met zich mee brengt. Corona & beleggen lijkt in eerste instantie geen al te gelukkige combinatie, maar schijn bedriegt. Mogelijk is het coronavirus juist datgene wat veel beleggers nodig hebben. Enfin, we vertellen je daarover graag meer in het restant van dit artikel. Laat je informeren, laat je inspireren en pak nadien de kansen met twee handen aan. In onze ogen is dit namelijk een prima periode om succesvol te gaan beleggen.

Note: in de huidige economische malaise heeft niet iedereen meer voldoende spaargeld. Buffers raken op en de werkloosheid stijgt. Heb jij nog een buffer? Denk je dit geld in de komende jaren níet nodig te hebben? Alleen dan is het aan te raden om te gaan beleggen. Het advies is om nóóit te beleggen met geld dat je eigenlijk niet kunt missen. In de huidige economische malaise is het in onze ogen belangrijk om dat nogmaals aan te stippen. Bij beleggen is het namelijk ook mogelijk dat je je (gehele) inzet kwijt raakt. Beleg daarom dus alleen met geld dat je echt kunt missen en onderschat de huidige economische situatie niet.

Investeren tijdens coronacrisis dit zijn de kansen

Biedt corona kansen?

Laten we dit artikel aftrappen met het antwoord op bovenstaande vraag. Het antwoord is in onze een volmondige ‘ja’. In onze ogen biedt het coronavirus op meerdere vlakken kansen, waarbij één van die vlakken het beleggen is. Waar dit mee te maken heeft? Onder meer met de koersen die in de afgelopen maanden reeds flink gezakt zijn.

In de maand maart 2020 heeft het aandeel van Shell onwijs laag gestaan. In de afgelopen jaren was het simpelweg niet te bedenken dat dit aandeel nog zo’n lage koers zou behalen. Alles liep immers als een zonnetje en niemand leek een dergelijke economische tegenslag nog te verwachten. Het coronavirus kwam echter als een tamelijke verrassing en heeft een onwijs grote invloed gehad op de aandelenmarkt. Het aandeel van Shell is daar wellicht het meest typerende voorbeeld van.

Voor ons als beleggers biedt dat echter onwijs veel kansen. Door nú het aandeel van Shell te kopen, kan je namelijk van een lage instapprijs genieten. Mocht het aandeel van Shell weer terugkeren tot grote hoogtes, kan jij flink veel geld verdienen. Het is echter maar de vraag of het aandeel van Shell, en de overige aandelen, nu op de laagst mogelijke koers aanbeland zijn. Of is het de verwachting dat de koersen nog verder gaan zakken? Op die vraag hebben wij geen passend antwoord. We willen jou graag aan raden om de geschiedenis er op na te slaan en verschillende financiële analyses te raadplegen. Op basis van de kennis die je daardoor opdoet, kan je voor jezelf bepalen of dit het juiste moment is.

coronacrisis en beleggen

Doordat de aandelenkoersen relatief laag liggen, kan je in ieder geval op een prima manier instappen. Door van een lagere instapprijs te genieten, kan je mogelijk op de lange termijn meer geld gaan verdienen. Dat is althans wat je zou mogen verwachten als we naar de geschiedenis kijken. Een dergelijke daling van de aandelen heeft in het verleden namelijk meerdere malen plaatsgevonden. Uiteindelijk werden die dalingen in het verleden óók weer goed gemaakt. Het ligt dus in de lijn der verwachting dat de beurzen zich ook weten te herstellen van het coronavirus. Hoe lang dit herstel gaat duren, is onbekend. Waar wij wél overtuigd van zijn, is het feit dat het nu een prima periode is om in te stappen.

Maak dus gretig gebruik van de lagere koersen en koop de gewenste aandelen in. Heb je jouw baan nog en verdien je maandelijks voldoende geld? Dan is het ook aan te raden om de maandelijkse inleg te verhogen. Voor een hoger bedrag krijg je nu immers nóg meer aandelen, aangezien de koersen lager liggen. Door nu meer geld te investeren, verdien je op de lange termijn meer geld. Het hefboomeffect komt hierbij om de hoek kijken en mag absoluut niet onderschat worden. Maar, nogmaals; beleg alleen met geld dat je echt kunt missen. Als je niet zeker bent van het voortbestaan van jouw baan, is het aan te raden om het geld op de bank te houden. Een dergelijke buffer komt juist in deze economisch zware tijden prima van pas.

Breid je kennis uit

Zoals gezegd heeft het coronavirus een onwijs grote invloed op de samenleving. Veel bedrijven liggen stil, waardoor veel mensen thuis weinig nuttige dingen te doen hebben. De tijd die je nu vrij hebt, kan je echter het beste besteden aan nuttige dingen. In onze ogen is dit daarom het juiste moment om je kennis omtrent beleggen verder uit te gaan breiden. In bovenstaande video van Rabobank over Coronacrisis en beleggen kun je veel informatie halen. 

Bestel de juiste boeken, ga op het internet trainingen volgen en breid zodoende je kennis uit. Ben je tot op heden voornamelijk met aandelen bezig geweest? Dan is het mogelijk interessant om je nader te verdiepen in andere beleggingsvormen. Door je in deze materie te verdiepen, ben je in staat om in de toekomst succesvoller te gaan beleggen. Aangezien veel mensen nu verplicht thuis moeten zitten, is dit hét moment om een dergelijk traject te starten. Je hebt nu immers de tijd, dus maak daar dan ook op een nuttige manier gebruik van.

Kortingsacties van brokers

Wil je graag met beleggen beginnen? Dan kan je nu ook profiteren van kortingsacties van brokers. Een broker zoals de Binck Bank heeft aangegeven dat zij onwijs veel nieuwe klanten aan hebben getrokken sinds het coronavirus. Om nóg meer klanten aan te trekken, kunnen de brokers ervoor kiezen om een interessante kortingsactie te starten. Hierdoor kan je bijvoorbeeld van een hoger startkapitaal profiteren of van betere voorwaarden.

Het ligt in de lijn der verwachting dat meer en meer brokers met kortingsacties gaan komen. Dit biedt voor jou onwijs veel kansen, aangezien je bij het beleggen graag van de meest gunstige voorwaarden gebruikt wilt maken. Het coronavirus heeft ervoor gezorgd dat de voorwaarden steeds gunstiger worden; profiteer daar dus van.

Besluit

Het mag duidelijk zijn; het coronavirus brengt de nodige kansen met zich mee voor beleggers. De connectie tussen corona & beleggen is duidelijk te zien; het virus stelt jou in staat om op de lange termijn veel geld te gaan verdienen. Pak die kans met twee handen aan en start nú met beleggen!

Plaats een reactie