Alles over een minilening

De reden waarom veel mensen voor een minilening kiezen is dat deze lening afsluiten heel erg snel gaat. Ook is deze lening geschikt voor kleinere bedragen.

Een bank zal een minilening niet zo snel verstrekken omdat de kosten voor kleinere bedragen te hoog zijn. Met een minilening kun je tot 1500 een lening afsluiten.

Inhoudsopgave

Wanneer een minilening?

Een minilening wordt ook wel een flitslening genoemd. De reden om een lening af te sluiten is voor iedereen weer anders. Het kan zijn om een korte periode te overbruggen, voor een weekendje weg, een verjaardag, of een bruiloft. of als je kleding nodig hebt en je salaris is nog niet binnen. Er wordt bij een minilening geen BKR toetsing gedaan omdat een minilening niet als een echte lening wordt gezien. Dat is vanwege het feit dat de periode van de terugbetaling heel kort is. Het is dus niet nodig om een minilening als een lening te laten registreren.

wanneer is een minilening interessant?

 Mini leningen zijn niet af te sluiten voor een jaar. Er zijn wel documenten voor nodig om de lening te kunnen afsluiten. Je hebt een kopie nodig van je ID kaart of je paspoort. Ook heb je een Nederlandse bankrekening nodig, daar wordt je lening op gestort. Je identiteit wordt dan meteen aan je bankrekening gekoppeld. De aanvraag gaat heel snel en duurt hooguit tien minuten. De verwerking van je documenten duurt niet langer dan een dag. Het bedrag staat dan ook binnen vierentwintig uur op je rekening. Ook studenten kunnen gebruik maken van een minilening. Lenen zonder bkr toetsing is mogelijk met een minilening want het bureau krediet registratie wordt niet geraadpleegd.

Waar moet je op letten bij het afsluiten van een minilening?

Het is van belang om je te realiseren dat het lenen van extra geld altijd geld kost. Dat je er wel zeker van bent, dat je het bedrag binnen een bepaalde periode helemaal afbetaald moet hebben.

En dat je een goed overzicht hebt van je financiële situatie. Het hebben van een vaste baan of een tijdelijk contract speelt natuurlijk ook een grote rol. Een minilening is wel verstandiger dan rood staan op je bank, want rood staan brengt hogere kosten met zich mee. Een minilening is ook overzichtelijk om bij te houden hoeveel je hebt geleend.

Er zijn verschillende kredietverstrekkers waar je een minilening kunt afsluiten. Ook met een bijstandsuitkering en een AOW uitkering kun je een minilening aanvragen. Leen wel met verstand!

Er zal wel gevraagd worden of je iemand hebt die borg voor je wil staan in verband met je uitkering. De reden is om het risico voor de kredietaanbieder te beperken. Je kunt ook bij de kredietaanbieder zelf iemand aanvragen om borg te staan, als je geen bekende of familie er bij wilt betrekken.

een minilening afsluiten waar moet je op letten?

Wat is een Betrouwbare kredietverstrekker?

Zorg dat je een minilening afsluit bij een betrouwbare kredietverstrekker. Kredietverstrekkers moeten allemaal een vergunning hebben van de AFM (Autoriteit Financiële Markten) in Nederland.

Deze gedragstoezichthouder maakt zich sterk voor eerlijke en transparante financiële markten en is onafhankelijk. Je mag met een vergunning van de AFM als een eerlijke kredietverstrekker gezien worden. Er zijn hier in Nederland ook kredietverstrekkers actief op de markt zonder een vergunning van de AFM. Daarom mogen ze officieel geen leningen verstrekken. In België zijn de kredietverstrekkers, de officiële natuurlijk, aangesloten bij de Autoriteit voor Financiële Diensten en Markten ( FSMA). Controleer dus altijd of de aanbieder een vergunning heeft en betrouwbaar is.

Je kunt bij de AFM controleren of een kredietverstrekker betrouwbaar is. Vraag altijd juridisch advies bij klachten. Maar onthoudt altijd dat geld lenen geld kost.

https://www.youtube.com/watch?v=3reL9a87dew

Plaats een reactie