Dit zijn de 5 beste cryptomunten voor 2021

Op de cryptomarkt heb je talloze mogelijkheden om te investeren in cryptocurrencies. Sommige munten hebben heel veel groeipotentie, maar er zijn ook munten die nergens op gebaseerd zijn. De koers wordt vaak bepaald door de het belegde vermogen in de munt en dit kan dus zeer risicovol zijn, maar wat zijn nou de beste cryptomunten om in te investeren?

Beste cryptocurrencies om in te beleggen 2021

Tips bij het investeren in de beste crypto

Investeren in de beste crypto die er zijn wordt steeds populairder. Het is daarentegen wel van groot belang dat je de risico’s kent als je begint met investeren in crypto. Op de cryptomarkt zijn er namelijk veel meer risico’s dan op bijvoorbeeld aandelen. Je kan hierdoor dus hogere rendementen halen op korte termijn. Ik kan dit daarentegen niet aanraden, want investeren voor de korte termijn is risicovol. Zo is de Bitcoin koers in 2021 op 1 dag met $10.000 gezakt, maar kan de andere dag zo weer 20% stijgen. Gelukkig schommelt de actuele bitcoin koers alweer rond de €33k!!


Beginnen met crypto!

Investeren op de lange termijn kan ik iedereen aanraden. Op de cryptomarkt investeren de meeste mensen voor de kortere termijn. Bijvoorbeeld een paar maanden of zelfs in een paar weken. Je kan hele mooie rendementen halen in deze korter periodes, maar je kan ook de verkeerd kant op gaan met je inleg. Een goeie spreiding is hierbij ook van belang, zodat je gehele portfolio niet in elkaar stort bij een daling van een paar munten. Daarnaast wil ik als tip geven om elke dag met crypto bezig te zijn als je op korte termijn investeert. Doordat de cryptomunten enorme schommelingen meemaken in de koers, is het essentieel dat je op tijd je winst realiseert en niet dat je de boot mist bij een stijging van 30% in 1 uur.

De 5 beste cryptocurrency

Met de beste cryptomunten kan je hoge rendementen halen in kortere tijd. Maar je kan ook hoge rendementen halen met de beste cryptocurrency die opkomend zijn. Denk bijvoorbeeld aan Dogecoin. Dogecoin is een cryptomunt die bedacht is voor de grap en is dus nergens op gebaseerd. Het is wel een opkomende munt, omdat deze munt steeds serieuzer begint te worden en ook echt gebruikt kan worden in de toekomst. Het bedrijf spaceX wilt bijvoorbeeld een raket naar de maan sturen met Bitcoin. 

beste crypto 2021

Deze munten zijn relatief nieuw op de markt en zeer populair. Beide munten hebben een koers van maximaal $1. Dit zijn wel van die munten met een extreme schommeling in de koers. Deze munten kunnen bijvoorbeeld in 1 dag 40% stijgen of dalen en de dag ernaar weer herstellen. Het zijn wel 2 munten met een goeie groeipotentie voor de lange termijn. Op korte termijn risicovolle munten. 

2 populairste cryptomunten

De 2 populairste cryptomunten zijn Bitcoin en Ethereum. Ethereum is een opensourceplatform en miningnetwerk voor diverse cryptovaluta waaronder de eigen cryptovaluta ether en Bitcoin is een cryptovaluta en een mondiaal betaalmiddel. Het is de eerste gedecentraliseerde digitale munt die werkt zonder centrale bank of centrale beheerder. Deze 2 munten zijn zo populair omdat ze veel groeipotentie hebben en vaak in het nieuws komen. Deze munten zijn al lang op de markt en hebben al een enorme koers. Ook zijn altcoins zoals Vechain populair. Ook door de enorme groeipotentie.


Bitcoin kopen

Starten met crypto investeren

Als je wilt investeren in deze munten dan is het belangrijk dat je geleidelijk instapt. Leg niet je hele inleg op 1 koers, maar stap geleidelijk in. Wil je bijvoorbeeld 1000 euro inleggen op Bitcoin. Zorg er dan voor dat je bijvoorbeeld 5 keer 200 euro inlegt over een langere periode. Hierdoor bepaal je de gemiddelde aankoopkoers en loop je minder risico op verlies. Ik zelf zie ook veel potentie in deze munten en ik heb het meeste vertrouwen in Bitcoin. Ik denk dat Bitcoin heel groot kan worden op de lange termijn. Als laatste is Cardano een interresante munt. Cardano kent een stabiele koers en is dus minder risicovol, omdat Cardano geen grote koersschommelingen meemaakt.

De top 5 beste cryptomunten zijn naar mijn mening dus:

  1. Bitcoin
  2. Ethereum
  3. Vechain
  4. Cardano
  5. Dogecoin

Plaats een reactie