ETF’s steeds populairder bij spaargeld beleggers

Als je opzoek bent naar manieren om je spaargeld te beleggen dan ben je vast eens op de term ETF gestruikeld. Een ETF (Exchange Traded Funds) kun je het beste vergelijken met een mandje vol eieren, deze eieren zijn niet van één kip maar van 100 verschillende kippen. In dit voorbeeld zijn de kippen verschillende bedrijven in een bepaalde sector. ETF’s richten zich over het algemeen op een bepaalde sector bijvoorbeeld: Energie, Vastgoed of Bitcoin.

De afgelopen jaren is de populariteit van deze beleggingsvorm enorm toegenomen. Het aantal orders in ETF gerelateerde beleggingsproducten wat in sept. 2021 maar liefst 168% hoger ten opzichte van januari in hetzelfde jaar.

Inhoudsopgave

ETF's zijn steeds populairder aan het worden.

ETF’s steeds populairder

ETF’s zijn dus ontzettend populair. Als je gaat kijken naar de verschillende doelgroepen die geïnteresseerd zijn in het beleggen in ETF’s dan zie je er één groep uitspringen namelijk de Millenials en GEN Z. Lees hier wat de verschillen zijn tussen beide doelgroepen. Uit een onderzoek van BUX blijkt dat het aantal gekochte ETF’s onder jongeren met maar liefst 186% hoger lag dan in januari in dat jaar.

Opvallend is dat bij de GEN Z’s het percentage groei nog hoger is. Onder de jongste beleggers van dit moment is het aantal orders in ETF’s met maar liefst 400% gestegen.

Voordelen van ETF investeren

Wat zijn de voordelen van ETF’s?

De voordelen van ETF’s zijn dat je niet blindstaart op één bedrijf binnen een bepaalde sector. Als je in een ETF investeert dan investeer je eigenlijk in heel veel verschillende bedrijven binnen een bepaalde sector. Zo spreid je eventuele risico’s.

Het is verstandig om ETF’s te kopen in verschillende sectoren en landen/continenten. Focus je niet op één bepaalde doelgroep want dat komt niet ten goede met je spreiding.

Een ander voordeel zijn de kosten, deze zijn over het algemeen veel lager dan bijvoorbeeld bij een beleggingsfonds of indexfonds. Bij Exchange Traded Funds beleg je eigenlijk passief, en zijn er dus weinig beheerders kosten. Gemiddeld betaal je bij een ETF +- 0,20% aan beheerderskosten, bij een beleggingsfonds ligt dit al snel op 1,5% of meer.

Populairste ETF's in Amerika

Wat zijn de populairste ETF’s?

Zoals eerder gezegd in dit artikel is de populariteit van Exchange Traded Funds enorm toegenomen. Voor jou hebben we de 10 interessantste en populairste ETF’s op een rij gezet.

  • S&P 500 Index ETF (Vanguard)
  • Automation & Robotics ETF (iShares)
  • Sustainable Future of Food ETF (Rize)
  • Cybersecurity and Data Privacy ETF (Rize)
  • All World Dividend ETF (Vanguard)
  • All World Index ETF (Lyxor)
  • Education Tech and Digital Learning ETF (Rize)
  • EU Dividend ETF (iShares)
  • All World FTSE ETF (Vanguard)
  • Healthcare Innovation ETF (iShares)

Ik koop mijn ETF’s altijd bij DEGIRO hier kun je gemakkelijk, snel en goedkoop handelen in Exchange Traded Funds.

ETFF

Waar kun je het beste ETF’s vergelijken?

Als het op beleggen aan komt dan is het belangrijk om de zaken goed op een rij te hebben. Zo vergelijk ik vaak verschillende aanbieders in ETF. Laatst kwam ik op ETFF vergelijker terecht. Zeker een aanrader als je het mij vraagt, de website is overzichtelijk, en geeft een duidelijk beeld over de verschillende ETF’s.

Plaats een reactie