Ethereum

Je hebt Bitcoin en Ripple, maar er zijn nog tal van andere cryptocurrency waar jij in kunt beleggen, zoals Ethereum. Het is erg slim om te beleggen in cryptovaluta als Ethereum, omdat deze slimme technologieën steeds betrouwbaarder worden en waarschijnlijk het betalingsmiddel van de toekomst zijn. Je kunt er als beginnende belegger veel baat bij hebben om te gaan investeren in Ethereum. Maar wat is Ethereum precies, hoe werkt het en hoe slim is het om hierin te gaan beleggen? Hier vind je alle belangrijke informatie over alles wat te maken heeft met deze digitale valuta zodat je als belegger weet wat je mogelijkheden zijn.

Wat is Ethereum en hoe werkt het?

Ethereum is niet alleen een digitale valuta, net zoals Bitcoin en Ripple, maar ook een open source netwerk dat gebruik maakt van blockchain technologie. Dit platform is geschikt voor het maken van applicaties. Met Ethereum is het ook mogelijk om contracten vast te leggen. Dit zorgt er onder andere voor dat in de toekomst waarschijnlijk geen notarissen meer nodig zijn. Voorbeeld: met de mogelijkheid van smart contracts kun je in de toekomst een huis kopen zonder tussenkomst van een notaris omdat alles binnen de blockchain valt. Blockchain is een nieuwe database waarin alles onleesbaar wordt gemaakt met cryptografie.

Data van transacties en contracten worden opgeslagen in de blockchain, de veilige database. Hiervoor zijn veel wiskundige formules nodig die veel rekenkracht kosten. Men kan de rekenkracht van zijn of haar computer als het ware laten gebruiken door het netwerk om zo te helpen met het controleren en verifiëren van de data. Dit proces heet minen. Miners (mensen die minen) krijgen betaalt in de vorm van Ether, het betaalmiddel van Ethereum.

Waarom beleggen in Ethereum?

Hoe slim is het om te beleggen in Ethereum? Het kan erg interessant zijn hierin te beleggen. Waarom? Dit heeft een aantal redenen. Je koopt geen aandelen in Ethereum. Het beleggen van Ethereum gaat om prijsspeculatie. De prijs van Ether (het betaalmiddel) zal in de toekomst gaan stijgen omdat er meer vraag naar is. Wanneer je op het juiste moment verkoopt kun je veel rendement halen. Natuurlijk brengt het beleggen in Ethereum meer risico’s met zich mee dan bij de traditionele beleggingsvormen. Een investering kan toch goed uitpakken omdat Ethereum momenteel een van de meest populaire cryptocurrencies is. Daarnaast geeft het toekomstbeeld van dit netwerk ook de nodige redenen om hierin te beleggen.

De voordelen op een rij

Ethereum heeft een aantal voordelen die je mee kunt nemen in het maken van je beslissing om al dan niet te gaan beleggen in dit netwerk. Want waarom zou je voor beleggen in Ethereum kiezen en niet voor een van de andere cryptovaluta? Dat lees je hier:

  • Alternatief voor Bitcoin: Bitcoin zal groter en groter worden en hiermee neemt ook het risico toe. Ethereum is een goed alternatief voor Bitcoin en daar kun je als belegger van profiteren.
  • Bekende cryptovaluta: Ethereum is een bekende cryptovaluta en dit zorgt ervoor dat mensen veel in deze munteenheid zullen gaan investeren. De waarde zal toenemen zolang er nog geld in wordt gestoken.
  • Breed inzetbaar: het platform is meer dan alleen een cryptovaluta. Het biedt ook veel waarde voor de toekomst, waarin door deze app mogelijk geen notarissen of advocaten meer nodig zijn.

Het beleggen in Ethereum kan dus veel voordelen met zich meebrengen. De groeiende populariteit van Ethereum en cryptocurrency in het algemeen maken de toekomst enorm interessant, ook voor jou als belegger. Waarom zou je nog wachten? Je kunt vandaag nog instappen en gaan beginnen met beleggen in Ethereum.

Hoe kun je beleggen in Ethereum?

De meest populaire manier van beleggen in Ethereum is het kopen ervan wanneer de prijs laag is en verkopen wanneer de prijs omhoog gaat. Als de prijzen dalen kun jij als belegger kopen en weer verkopen op het juiste moment. Je kunt je gemakkelijk aanmelden bij een online handelsplatform als Bitvavo. Je maakt eenvoudig en snel een account aan, stort geld op je beleggersrekening en begint met kopen. Zo makkelijk kun je beleggen in Ethereum. Het is dan vervolgens aan jou om te bepalen wanneer je gaat verkopen of opnieuw kopen en verkopen. Met Bitvavo heb je altijd de juiste tools om snel te handelen.

Waar moet je op letten als beginnende belegger?

Het is altijd belangrijk om te weten dat je als startende belegger te maken krijgt met risico’s. Dit is niet alleen zo wanneer je belegt in Ethereum, maar ook als je gaat beleggen in aandelen, obligaties of beleggingsfondsen. Het is daarom altijd belangrijk om alleen geld in te leggen dat je langere tijd kunt missen. Met dit geld kun je investeren in Ethereum of een andere cryptocurrency. Het is daarnaast ook belangrijk om je kansen te verspreiden, want zo verspreid je ook het risico. Door te gaan beleggen in meerdere cryptocurrencies of andere financiële producten verminder je de risico’s.

Ook research speelt een belangrijke rol wanneer je begint met beleggen. Het is in ieder geval niet verkeerd om enige kennis te hebben over beleggen in het algemeen. Daarnaast heb je ook veel baat bij wat research naar cryptovaluta. Cryptovaluta als Ethereum, Bitcoin en Ripple zullen een belangrijke rol gaan spelen in de toekomst. Of je nu wilt beleggen of niet, het is altijd aan te raden om je goed in te lezen in de mogelijke veranderingen. Verder kun je de beurs goed in te gaten houden zodat je weet hoe een bepaalde cryptovaluta ervoor staat. Dat zal je altijd helpen in je beleggerstoekomst.

Begin met beleggen bij Bitvavo

Ben je er klaar voor om te gaan beleggen in Ethereum? Je hebt niet alleen geld nodig, maar ook een goed handelsplatform waar je Ethereum kunt kopen en verkopen. Dit doe je bij Bitvavo. Dit platform geeft jou als beginnende belegger alle handvatten om te beginnen met het kopen en verkopen van Ethereum. Het maken van een account gaat snel; voor dat je het weet kun je al aan de slag gaan met beleggen. De valuta van de toekomst wordt met Bitvavo toegankelijk voor iedereen, of je nu een startende belegger bent of een ervaren belegger. Je hebt vandaag nog de mogelijkheid om je aan te melden!