Alles over het WFT basis Diploma

Er zijn veel vacatures waarvoor een Wft-diploma van belang is. Veel organisaties die actief zijn in de financiële dienstverlening hebben dit wft diploma verplicht voor hun werknemers. Een Wft-diploma is een duidelijke accreditatie voor het kennisniveau van een financieel adviseur. In dit artikel bespreken we de verschillende Wft-diploma’s die je kunt halen, waaronder Wft basis. Het diploma Wft basis is hierbij de belangrijkste. Eerst gaan we in op de Wft basis, daarna bespreken andere Wft-modules.

Het Wft diploma (BASIS)

Het Wft diploma basis is jouw basis voor de andere Wft-certificaten. Je verkrijgt hiermee een gedegen kennis van de financiële markt. Hiermee voldoen veel adviseurs aan de wettelijke eisen om adviezen te mogen geven.

Met Wft Basis krijg je veel relevante financiële kennis voor je waarmee je aan de slag kunt. Je behandelt onderwerpen als wet- en regelgeving en het bankwezen. In het specifiek ben je in staat om klanten te adviseren op het gebied van sparen, betalen en verzekeren.

WFT specialisaties

Verschillende Wft-specialisaties

Na het behalen van je Wft basis kun je je specialiseren in andere facetten van de markt. Je gaat dieper in op bepaalde onderwerpen en verkrijgt hier ook meer kennis van. Zo kun jij over bepaalde vraagstukken beter en specifieker antwoord vergaren voor jouw klanten.
Er zijn acht verschillende Wft-specialisaties.

  • Wft Zorg
  • Wft Consumptief Krediet
  • Wft Schade Zakelijk
  • Wft Hypothecair Krediet
  • Wft Pensioen
  • Wft Schade Particulier
  • Wft Vermogen
  • Wft Inkomen

Hieronder gaan wij kort in op de verschillende Wft-specialisaties die mogelijk zijn na het behalen van de Wft basis.

Wft Zorg

Wanneer je beschikt over de beroepskwalificatie Wft Zorg weet je alles over zorgverzekeringen en het zorgstelsel in Nederland. Zo kun je het verschil in acceptatiebeleid van basisverzekeringen en daarbij behorende aanvullende pakketten. Voorts kun je alle vragen rondom zorgverzekeringen beantwoorden.

Wft Consumptief Krediet

Als Adviseur Consumptief Krediet ben je bezig met het analyseren van de gegevens en kredietbehoefte van de klant voor consumptieve bestedingsdoelen. Je beoordeelt onder andere de leencapaciteit, informeert de klant over diverse aflossingsvormen kent de opties qua aanvullende betaal beschermers.

WFT basis diploma halen

Wft Schade Particulier

Met de Wft Schade Particulier kun je jezelf schadeadviseur noemen. Je bemiddelt in particuliere schadeverzekeringen zoals auto-, woon-, reis-, rechtsbijstand- en vele andere verzekeringen. Ook geef je adviezen hierover.

Wft Hypothecair Krediet

Met het Wft Hypothecair Krediet kun je adviezen aan klanten geven over hun toekomstplannen. Je geeft een duidelijk en realistisch plaatje wat hier helemaal bij past. Je weet de behoefte van de klant in kaart te brengen. Voorts beschikt over de juiste vaardigheden die nodig zijn om je klanten van kwalitatief goed advies te voorzien.

Wft Pensioen

Wil jij kennis hebben over de risico’s die betrekking hebben op de pensioenvoorziening? Behaal dan je Wft Pensioen. Zo kun je adviezen geven over de gevolgen van ziekte en arbeidsongeschiktheid voor de pensioenopbouw van je klanten. Je voorziet jouw klanten van het beste advies.

Wft Inkomen

Met het behalen van je Wft Inkomen ben jij inkomensadviseur. Je geeft dan adviseer over inkomensrisico tijdens ziekte, arbeidsongeschiktheid en werkloosheid. Je kunt daarnaast schadebehandelingen afwikkelen, klanten begeleiden over re-integratietrajecten én je weet de ins en outs van de dienstverlening van Arbo-instanties.

Wft Schade Zakelijk

Wil jij alles weten over bepaalde schaderisico’s? Behaal dan je Wft Schade Zakelijk. Wanneer je in het bezit bent van het Wft-diploma Schade Zakelijk ben je in staat om zakelijke klanten te adviseren over verschillende schaderisico’s. 

Je bemiddelt in zakelijke schadeverzekeringen en kunt onderscheid maken tussen materiële en vermogensbescherming schadeverzekeringen. Kortom, met de Wft schade zakelijk heb je op zakelijk gebied tal van opties om klanten te adviseren.

Wft vermogen

Als vermogensadviseur adviseer je natuurlijke personen in het beheer van vermogen in actuariële, financiële, juridische en fiscale zin. De nadruk ligt hier op voorzieningen die de bestemming hebben voor de oude dag, voor specifieke toekomstige uitgaven of een vrij te besteden vermogen.

Verschillende Wft-specialisaties combineren

Wanneer jij verschillende wft-specialisaties combineert en hiermee verschillende diploma’s behaald, kun je hierover natuurlijk advies geven. Door de combinatie van verschillende specialisaties, kun je lastige vraagstukken van klanten beantwoorden. Je hebt een breder inzicht in de markt en kunt vooruit denken op grotere schaal. Dit doe je voor zowel zakelijke als particuliere klanten.

TIP! WFT Basis oefenexamen

Moet jij binnenkort je examen doen voor het WFT diploma (Basis)? Via onderstaande video kun je een WFT basis oefenexamen doen. Alvast heel veel succes met het bahalen van je WFT diploma!

Plaats een reactie